Sådan tjekker du olie på bilen

2521
0
SHARE

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

En bil er lige som alle andre maskiner, bedst hvis den bliver vedligeholdt korrekt. En bil består af flere små dele end man kan forestille sig, og for at det hele skal fungere optimalt, så skal alle disse dele naturligvis virke efter hensigten. Medmindre man er uddannet mekaniker, eller ved usandsynlig meget om biler, så er der mange ting det er bedst at overlade til professionelle, hvis man ikke vil risikere at skade mere end man gavner.

Der er dog også mange ting, som man sagtens selv kan sørge for er som de skal være, uden at bilen skal en tur på værksted og serviceres. Blandt de ting som man selv kan kaste sig over uden problemer er eksempelvis helt lavpraktiske ting som at tjekke dæktrykket, hvilket sikrer den optimale kørsel. At tjekke for sprinklervæske og motorolie, er blandt de andre ting, som er lette at udføre, men kan have en stor betydning (især sidstnævnte).

En bil skal nok komme med alarmlamperne, hvis den mangler motorolie, men i mange tilfælde sker det også netop først, når den rent faktisk mangler, og ikke før. Skal du eksempelvis ud og køre langt, er det en rigtig god ide at tjekke for motorolie inden turen og eventuelt efter. I skrivende stund er vi godt på vej ind i de kolde måneder, og her bruger bilerne typisk mere olie, og der er derfor ekstra god grund til at være opmærksom på at få tjekket olien. Du kan købe motorolie på de fleste større tankstationer, men du kan også med fordel købe det online, hvor det typisk er væsentlig billigere end på en tankstation. Det kan holde sig i mange år, så det er en god ide at have en liggende fast i bilen, hvis behovet skulle opstå.

I videoen her kan du se hvordan du tjekket bilens motorolie, hvis du skulle have glemt hvordan det foregår.