Sådan kommer du i gang med at sy

2698
0
SHARE

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Der er mange typer for hobby arbejde, der er begyndt at vinde frem i popularitet og som får flere og flere tilhængere. Det gælder blandt andet syning og strikning, der ikke længere er forbeholdt modne kvinder, men som også tiltrækker mange flere unge end tidligere.

Det er blevet en stor trend at være unik i højere grad end det nogensinde har været det før, og det kan være svært at blive unik, hvis man handler i H&M, Zara, hvor alle andre handler. Hvis man i sandhed vil være helt unik, er det derfor helt oplagt at man selv gør en indsats og begynder at lave noget selv.

Syning eller lettere end det lyder

Der er mange, der går fuldstædig i baglås alene ved tanken om at skulle i gang med symaskine og stof, og tænker straks i det tøj ens bedsteforældre kunne komme rendende med, som ikke altid lige var det mest moderne.

Hvis man først kender de rigtige teknikker, og er lidt ferm med hænderne, kan man komme langt. I videoen herunder kan du få nogle gode råd til basale syteknikker, der kan få dig godt i gang med et af historiens ældste håndværk (ok, med symaskine er det lidt nyere).

Ved at lære diverse teknikker ud fra videoer, kan du komme langt og du kan hurtigt få en god fornemmelse for maskinen og de muligheder der ligger i at sy.

Der hvor du køber dine metervarer, kan du også ofte finde snitmønstre, som du kan se efter, når du sy. Et snitmønster er en opskrift, som du kan følge slavisk, og ved at gøre det at du sikker på at alle mål passer lige præcis som de skal.

I takt med at du bliver mere og mere sikker på hænderne, kan du bliver mindre afhængig af disse mønstre indtil du er din helt egen designer.