Hvad skal en brandmand kunne – Se video her

2270
0
SHARE

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Som små er der rigtig mange af os som render rundt med drømme om at blive politimænd og brandmænd, og det er der også en rigtig god grund til. Både politimænd og brandmænd har utroligt vigtige jobs, hvor de er klar til at kunne håndtere krisesituationer, som den almindelige dansker ikke er uddannet til at kunne tage sig af. Men vi behøver dog ikke at være totalt uvidende, hvis der skulle udbryde brand, Falck tilbyder nemlig elementære brandbekæmpelseskurser. Til disse kurser lærer man, hvordan man skal håndtere den pågældende situation indtil, de rigtige brandmænd ankommer. Men hvad skal en rigtig brandmand egentlig kunne? Se videoen herunder:

Altid være beredt

Selvom dette motto måske er allermest kendt som værende spejdernes, så passer det bestemt også på de danske brandmænd. De skal nemlig altid sidde klar til at kunne rykke ud, hvis der skulle ske noget. Vi har jo set film som viser hvor hurtige brandmændene er til at rykke ud, når alarmen går, og dette er bestemt også tilfældet i virkeligheden. Jo hurtigere de kommer afsted kan være forskellen mellem liv og død.

Håndtere ulykken

Brandmænd trænes i at kunne håndtere alle slags ildebrande både små og store. Og selvom ordet brand findes i deres titel, og ildebrande er deres hovedopgave, så skal brandmænd være klar til at kunne tage sig af alle slags krisesituation, hvor deres assistance er krævet.

Håndter de civile

Når en brand udbryder, så er der ofte mange mennesker som enten er ofre eller forbipasserende. Når en krisesituation opstår, og der er mange mennesker indblandede på den ene eller anden måde, så er det naturligt, at der opstår panik. I sådanne situationer er det brandmændenes opgave at hjælpe alle de civile, uanset om de skal reddes ud af en brændende bygning, eller om de skal fjernes fra ulykke området.