Hvad er en sous vide?

2327
0
SHARE

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Du har nok sikkert hørt nogen tale om det, for det er noget der virkelig er kommet op i tiden, når det kommer til madlavning i de danske hjem, men hvad er det nu lige en sous vide er? Det kan du finde svar på her.

Helt kort sagt så er en sous vide fransk og betyder under vakuum, og hvis man ikke går dybere i det, kan det virke meget besynderligt. Når man bruger en sous vide skal man altså vakuumpakke maden og så skal man putte den i vandet og give det den indstillet temperatur.

Det det gør en sous vide til noget helt specielt er, at man kan sørge for at ens mad får lige præcis den temperatur det skal have og samtidig bevare alt smagen.

Den perfekte bøf

Du undrer dig måske over, hvor du altid får bøffer der er perfekt stegte på restauranter (hvis du ellers går ordentlige steder). Men hemmeligheden er meget sjældent kokke, der ved lige præcis hvornår de skal vende kødet, og hvornår de skal tage det.

Sous vide er nemlig langt mere udbredte end mange lige går og tror på restauranter i Danmark. Ved at benytte dem, kan man lave kødet perfekt, og efterfølgende blot give det et par sekunder på hver side ved høj varme, så man får den stegeskorpe som de fleste af os er så vilde med, men som er svær at opnå uden at få en grå bøf.

I videoen herunder kan du få en god introduktion til hvad en sous vide kan bruges til

Som du kan se i videoen, så kan en sous vide være et apparat man sætter ned i vandet, men det kan også fås som en samlet løsning, der mest af alt minder om en frituregryde eller lignende.

Du kan købe sous vide hos Skousen, eller hvor du ellers køber dit køkkengrej. De fås i alle prisklasser, men som det er med det meste, så hænger pris og kvalitet ofte sammen.