Hvad er en showreel?

5473
0
SHARE

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Et udtryk du måske er stødt på, hvis du har kigget på firmahjemmesider eller lignende er begrebet en showreel, men hvad er det lige en showreel er, og hvorfor er det så populært at have en.

Hvis man skulle sammenligne en showreel med noget, som alle kan forholde sig til, så er det på mange måder et CV – bare i videoform. Det er eksempelvis noget mange skuespillere bruger, da de i en showreel har mulighed for at vise alle de talenter de nu har. De kan vise at de kan spille drama, komedie, action og lignende. Det er altså muligt at vise mange facetter frem af sig selv.

Præcis det samme gør sig gældende for virksomheder. Det er især interessant for virksomheder, der laver mange forskellige slags opgaver, da det i en showreel er muligt at vise hele paletten af de ting man laver.

Er man eksempelvis et reklamebureau der laver meget varieret arbejde, giver det god mening at vise lidt forskellige klip fra de ting man har lavet i en given periode, for at give potentielle kunder et lille indblik i, hvad det egentlig er man kan tilbyde.

Event Republic er et event bureau i København, og som event bureau laver de naturligvis en lang række forskellige opgaver, da events er forskellige fra kunde til kunde. I deres showreel viser de derfor et udsnit af de forskellige ting de har lavet for at give et indblik i hvad det er de kan tilbyde.

Herunder kan du se en showreel fra dem, og prøv bare at søg efter det på Youtube eller Vimeo, hvis du gerne vil se flere.