Hvad er dansk undervisning?

2012
0
SHARE

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Hvis du er dansker, og født og opvokset her i landet og har gået i skole, så har du naturligvis haft masser af dansk på skoleskemaet lige fra de første klasser. Du har med andre ord haft mange år til at lære det danske sprog og har år efter år haft tid til at spidse det til og kan det til perfektion.

Hvis man kommer til landet som flygtning, gæstearbejder, studerende eller noget helt fjerde, så har man ikke de samme forudsætninger for at blive god til at lære sproget. Der bliver ikke desto mindre skrevet meget om, at udlændinge der kommer til Danmark skal lære vores sprog for at kunne integrere sig.

Der er ikke nogen tvivl om, at det er meget lettere at blive integreret i et samfund, hvis man snakker det samme sprog, som resten af landet taler. Men ved du egentlig hvad det kræver, hvis man vil lære dansk?

IA Sprog er Danmarks største sprogcenter, hvor udlændinge af den ene eller anden slags kan lære dansk. Det kan også være udenlandsdanskere, der har været i udlandet i mange år, og derfor har brug for at få opfrisket sproget efter at være vendt hjem.

Hvordan foregår danskundervisning egentlig? Hvis du aldrig har været til det, ved du det nok ikke, men er måske interesseret i det. I videoen herunder fra IA Sprog får du et lille indblik i det.