Guide til at starte med aktiehandel

2060
0
SHARE

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Hvis du går og overvejer at investere i aktiver eller andre værdipapir kan du med god grund læse med her. Aktiehandel er ikke kun for professionelle investorer mere, den almindelige dansker er begyndt at interesserer sig for det. Det er mange måder at blive klogere på aktier på. I denne artikel, vil vi vise et par videoer som beskriver aktiehandel, og hvordan du kommer igang.

Det findes mange måder at handle aktier på. Du kan investere igennem din bank, igennem en investeringsforening eller du kan selv gøre det igennem handle børser som f.eks. Nordnet. Hvis du er helt ny i branchen, anbefaler vi at du se disse videoer og starter med at investerer gennem banken.

Første video herunder beskriver hvad aktier er og hvordan du kan tjene penge på dem. Der er i bund og grund to måder hvorpå du kan tjene penge på ved aktie handel. Den første er udbytte, som virksomheden udbetaler til alle aktionærer i en form for overskudsdeling, hvis virksomheden giver overskud. Den anden, hvor der er større chance for at tjene stort eller miste det investerede hvis værdien af dine aktier stiger eller falder. Se første video her:

Video nummer 2 beskriver hvordan aktiehandel og risiko hænger sammen. De fleste håber på et godt afkast på deres aktier, men der er altså en risiko forbundet med det. Derfor er det vigtigt at sprede dine investeringer over flere forskellige markeder, både i danmark og i udlandet. Det danske aktiemarked udgør kun 0,5% af det globale aktiemarked, mens Usa er en af største. Se videoen herunder:

Spørg om råd hvis du er i tvivl

Det findes mange steder hvor man kan søge råd om investeringer. En god idé er også at lytte med i Millionærklubben, som bliver afspillet på P4 og på TV2 news. Her diskuteres der gode og spændende muligheder.