Derfor SKAL du stoppe med at ryge

299
0
SHARE

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Det kommer nok ikke bag på særlig mange, at rygning er skadeligt, og at det koster mange mennesker livet hvert år. Når man kigger på de kolde fakta og tallene, kan man dog alligevel næsten ikke andet end at blive chokeret. Som du kan se i videoen herunder, er der nemlig godt 400.000 mennesker i Danmark, der er ramt af ungesygdommen. Det er omkring hver tiende voksne dansker, hvilket naturligvis er et meget højt tal.

Hver år er der tæt på 14.000 danskere der dør på sygdomme, der er direkte forbundet med rygning. Hvis man dykker lidt ned i de tal, svarer det til et godt stykke over 1000 dør hver eneste måned, det er tæt på 40 om dagen, og altså næsten to mennesker der hver eneste time forlader denne jord, fordi de har valgt at putte giftig røg, tjære og nikotin ned i lungerne.

Der er med andre ord mange gode grunde til at holde op med at ryge, også selvom det ikke nødvendigvis er let. Heldigvis findes der meget hjælp af hente til at komme i gang med et rygestop. Udover diverse præparater som nicorette quickmist, plastre, tyggegummi og meget andet, kan man også få lidt mere professionel hjælp ved at kontakte sin læge, der kan guide en videre. Derudover er der tjenester som stoplinjen ligesom de fleste kommuner også både tilbyder behandling og hjælp.

Det kan virke voldsomt at der bruges så mange penge på at hjælpe mennesker med at kvitte røgen, men der er lavet undersøgelser der viser, at rygning hvert år koster samfundet i omegnen af 24 milliarder kroner (med i dette tal er dog ikke indtægten fra afgifter på cigaretter).

I videoen herunder kan du måske finde inspiration til at droppe vanen eller blive klogere på hvad KOL er, og hvordan man opdager det.

 

 

 

LEAVE A REPLY