Danmarks længste ord og andre danske rekorder

1289
0
SHARE

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Her er i Danmark kan vi prale over at have mange lange ord, idet dansk rent lingvistisk set er sammensat på en måde, hvorpå man sammenkobler mange forskellige ord i et ord. For at komme med i rekordbøgerne, kræver det blot at ordet bliver brugt i officielle, så man ikke snyder og sammensætter en hel masse lange ord, der slet ikke giver mening, hverken for dem der kan dansk eller dem der ikke kan dansk.

Faktisk har Danmark mange rekorder, både nationalt og internationalt, som vi kan være meget stolte over.

Kan du sige Danmarks længste ord?

Det forholder sig faktisk sådan at vi har et ord, der er på hele 51 ord! Det er nemlig ordet speciallægepraksisplanlægningsstabiliseringsperiode og holder rekorden i både Danmark og Nordens længste ord. Det gælder netop, fordi det som sagt er brugt i officielle øjemed – ellers ville man kunne vinde mange priser for rene volapykord!

Det er ikke ligefrem nemt at sige i første omgang og er derfor en sjov måde at udfordre venner og familie på. Hvem kan sige det klarest og hurtigst uden at lave fejl? Desværre slår vi ikke tyskerne, der kan prale af at have et ord på hele 63 bogstaver. Vi har dog stadigvæk en solid rangering med Danmarks længste ord.

Andre danske rekorder

Som nævnt har Danmark også en lang række rekorder. Det gælder også for naturseværdigheder, selvom man ikke lige skulle tro det med vores flade terræn. Faktisk er det svært at udregne naturens egne højdepunkter og forskellen mellem dem, netop fordi landet består af flade bakker og dale.

Derfor er der meget konkurrence i hvilket punkt er det højeste. Vidste du for eksempel at Møllehøj ved Ejer i Jylland er Danmarks højeste punkt og ikke Himmelbjerget, som du nok før havde troet?